Tandenbleken nu

Tanden van binnenuit bleken

Tanden van binnenuit bleken

Geplaatst op

De inwendige bleekbehandeling voor tanden wordt vaak toegepast na een wortelkanaalbehandeling. Door complicaties na de wortelkanaalbehandeling en verkalking kunnen tanden van binnen donker worden. Het kan dan nodig zijn de wortelkanaalbehandeling te herhalen en de tand van binnenuit te bleken. Deze complicaties ontstaan soms ook bij ongelukken, waarbij je een tanden een klap hebben gekregen. De verkleuring is dan ook met deze behandeling op te lossen.

Het verschil met uitwendig tanden bleken

Wat is het verschil tussen traditionele tanden bleken en inwendig bleken? De meeste mensen weten wel hoe het uitwendig bleken van tanden er aan toegaat. Je krijgt een bitje met bleekgel in je mond of krijgt onder begeleiding van de tandarts een versnelde bleekbehandeling met krachtig bleekmiddel.

Met deze bleekgel worden de opgebouwde vlekken van voeding, koffie, wijn en tabak zoveel mogelijk verwijderd. Bij het inwendige bleken wordt de tand of kies opgemaakt en wordt het bleekmiddel aan de binnenkant van de tand/kies aangebracht, hier blijft het enkele dagen zitten. Zo bleekt de tand van binnenuit.

Techniek van het inwendig bleken

De eerste stap bij deze behandeling is het voorzichtig openboren van de tand. Dit gebeurt via de bovenzijde, hierbij worden eventuele dode delen verwijderd. Vervolgens brengt de tandarts het bleekmensel aan en wordt de tand afgesloten met een tijdelijke vulling. Na een week wordt het bleken eventueel nogmaals herhaald. Mocht het herhalen niet nodig zijn, dan wordt de tand afgesloten met een definitieve witte vulling.

Ga naar een ervaren tandarts

Het bleken van binnenuit moet heel secuur worden uitgevoerd. Er is bij het herhalen van de wortelkanaalbehandeling en het verwijderen van dode tanddelen altijd een kleine kans op het breken van een tand.

Een ervaren tandarts weet precies wat er moet gebeuren en hoeveel druk hij kan uitoefenen bij het reinigen van tanden en kiezen. Maak daarom een afspraak bij een ervaren tandarts, zoals deze tandarts in Utrecht.

Gerelateerde berichten

10 leuke feiten over mondgezondheid

We bloggen vaak over nuttige onderwerpen zoals tandgevoeligheid, de juiste poetstechnieken en tandheelkundige angst. We vinden het belangrijk om...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden