Tandenbleken nu

Hoe herken je het als je last hebt van aambeien?

Hoe herken je het als je last hebt van aambeien?

Geplaatst op

Het menselijk lichaam is iets dat het grootste deel van de tijd fantastisch werkt. Als je een wondje hebt, dan geneest deze vaak binnen de kortste keren weer volledig. Als je het op het ene moment nog erg koud had, is je lichaam daarna al gauw weer helemaal op temperatuur. Je lichaam kan dus nogal wat oplossen, maar het is niet zo dat er nooit iets mis kan gaan. Zo kun je op een gegeven moment last krijgen van aambeien. Maar wanneer kun je nou vermoeden dat je ook echt last hebt van aambeien en dat het niet iets anders is?

Enkele symptomen

Wanneer je twijfelt of je last hebt van aambeien, kan het goed zijn om eens te kijken naar je symptomen. Zo kan het zo zijn dat je abnormaal veel jeuk hebt rondom je anus. Verder is het ook zo dat er sprake kan zijn van bloedverlies of pijn. Zwellingen rondom de anus zijn iets waar je op kunt letten, maar eventuele problemen met de stoelgang kunnen ook een aanwijzing zijn. Ga in ieder geval altijd even langs bij je huisarts als je het idee hebt dat je misschien weleens last zou kunnen hebben aambeien.

Eventuele oorzaken

Het is heel fijn om te weten welke symptomen op aambeien kunnen duiden, maar het is misschien nog prettiger om te weten hoe je het kunt voorkomen. Ondanks het feit dat je ze vandaag de dag relatief gemakkelijk weg kunt laten halen, is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Wanneer je weinig beweegt, kan het er dan dus ook voor zorgen dat je er last van krijgt, maar ook overgewicht is iets dat een rol lijkt te spelen.

Is het gevaarlijk?

Je hebt vast wel van mensen gehoord dat ze hun aambeien hebben laten weghalen, maar het is goed om te weten dat ze in de regel niet gevaarlijk zijn. Het kan een beetje vervelend zijn, maar na verloop van tijd verdwijnen ze vaak uit zichzelf weer. Mocht dit niet zo zijn, dan zijn er meer dan genoeg verschillende behandelingen mogelijk.

Gerelateerde berichten

Hoe is angst voor de tandarts te overwinnen?

Angst voor de tandarts is iets dat vaak voor komt in Nederland. Veel mensen vermijden de tandarts liever, iets dat negatieve gevolgen kan hebben voor...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden