Tandenbleken nu

Hoe is angst voor de tandarts te overwinnen?

Hoe is angst voor de tandarts te overwinnen?

Geplaatst op

Angst voor de tandarts is iets dat vaak voor komt in Nederland. Veel mensen vermijden de tandarts liever, iets dat negatieve gevolgen kan hebben voor tanden, kiezen en het gehele gebit. Er zijn in Nederland een aantal tandartsen gespecialiseerd in angstige patiënten. Dit kan voor veel mensen een uitkomst bieden. Daarnaast kun je zelf ook het een en ander doen om een bezoek aan de tandarts minder onprettig te maken. In deze blog geven we je een aantal tips om je angst voor de tandarts te helpen overwinnen.

Een angsttandarts

In Nederland zijn er steeds meer tandartspraktijken die gespecialiseerd zijn in het behandelen van angstige patiënten. Dit noemen we een angsttandarts. Deze tandarts heeft jarenlange ervaring in het behandelen van patiënten met angst  voor de tandarts. Het mooie hiervan is, dat je niet alleen met tandheelkundige behandelingen wordt geholpen. Angsttandartsen geven je met bijvoorbeeld testen en gesprekken inzicht in je angst voor de tandarts en helpen je met het overwinnen van je angst. Een angsttandarts is dus zeker een goede oplossing voor patiënten die veel angst hebben voor het bezoeken van de tandarts.

Neem kinderen al op vroege leeftijd mee

Het is beter om angst te voorkomen dan te genezen. Door kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts, raken ze eerder gewend aan een tandartsbezoek. Het kan hierbij lonen om kinderen te belonen wanneer zij zich goed gedragen tijdens een bezoek. Zo stimuleer je kinderen om de volgende keer weer mee te gaan naar de tandarts en zich weer goed te gedragen tijdens het bezoek. Op deze manier wordt naar de tandarts gaan vanzelf iets leuks om naar uit te kijken!

Neem gezelschap mee

Het kan helpen om iemand mee te nemen tijdens je bezoek aan de tandarts. Je hoeft hiervoor niet jonger dan 18 te zijn of iets dergelijks. Ook volwassenen kunnen prima iemand meenemen bij een tandartsbezoek. Voel je hiervoor zeker niet te oud. Wanneer u met iemand kunt praten tijdens de weg naar de tandarts en het zitten in de wachtruimte, kan dit zeker opluchten. Als gezelschap kun je een partner, vrienden of familie meevragen. Kies diegene bij wie je jezelf het prettigst voelt en helemaal jezelf kunt zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden