Tandenbleken nu

Een slechte adem en wat dit betekent voor je mondgezondheid

Een slechte adem en wat dit betekent voor je mondgezondheid

Geplaatst op

Halitose is de medische benaming voor iets wat we in de volksmond een slechte adem noemen. Het kan door verschillende zaken worden veroorzaakt, maar het is in de meeste gevallen een duidelijk teken dat er onderliggende gezondheidsproblemen zijn. Bovendien zal de halitose verergeren wanneer er bepaald eten en drinken wordt genuttigd.

Nota bene dat een goede mondgezondheid is noodzakelijk is, niet alleen om ervoor te zorgen dat je geen slechte adem zult hebben, maar ook om ervoor te zorgen dat je algehele gezondheid goed blijft. Voor meer informatie over de staat van je mond en gebit, raden we je van harte aan om regelmatig op controle te gaan bij je tandarts.

Hoe wordt een slechte adem veroorzaakt?

Een slechte adem kan, zoals eerder aangegeven worden veroorzaakt door een slechte mondgezondheid. Wanneer je niet op dagelijkse basis je tanden flost en niet voldoende je tanden poetst, dan zullen etensresten en aanslag van bijvoorbeeld koffie of thee ervoor zorgen dat het aantal bacteriën in je mond zal gaan toenemen. Verder zijn er nog verschillende levensstijlen die een slechte adem veroorzaken. Welbekende voorbeelden van dergelijke zijn roken van sigaretten, sigaren of shag, het nuttigen van alcoholische dranken en veel koffie.

Hoe kan een slechte adem een indicatie zijn voor gezondheidsproblemen?

Wanneer iemand een slechte adem heeft, wat vaak gepaard gaat met andere klachten zoals een vieze smaak in de mond hebben en het slechter kunnen proeven van verschillende soorten etens- en drinkwaren, kan dit een symptoom zijn voor een parodontale aandoening. Dit is een verzamelnaam voor aandoeningen die betrekking hebben op het tandvlees. Wanneer tandplak zich blijft opbouwen, dan kunnen de bacteriën zorgen voor verschillende bijtende stoffen die uiteindelijk schade zullen toebrengen aan het tandvlees. Uiteindelijk kan dit van enkel geïrriteerd tandvlees uitgroeien tot andere gezondheidsproblemen met, in het ergste geval, klachten aan het hart. 

Gerelateerde berichten

Facings van composiet of porselein, wat is het verschil?

Er zijn een hoop verschillende factoren waardoor je schade aan je gebit kunt oplopen. Door bijvoorbeeld per ongeluk op iets hards te kauwen is het al...

Lees meer

Voordelen van een digitale AvaDent prothese

In veel branches vindt er digitalisering van werkzaamheden en producten plaats. De tandprothetiek blijft hierin niet achter en digitaliseert ook. Er...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden