Tandenbleken nu

Voordelen van een digitale AvaDent prothese

Voordelen van een digitale AvaDent prothese

Geplaatst op

In veel branches vindt er digitalisering van werkzaamheden en producten plaats. De tandprothetiek blijft hierin niet achter en digitaliseert ook. Er zijn de laatste jaren veel innovaties geweest op het gebied van gebitsprotheses. Een mooi voorbeeld hiervan is de digitale AvaDent prothese, die gemaakt is door middel van de nieuwste technologieën qua gebitsprotheses. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van de digitale AvaDent prothese.

Betere pasvorm

De digitale AvaDent prothese past beter dan andere gebitsprotheses. Dit komt door de compactheid van de prothese, waardoor deze beter past om je kaak. Deze compactheid is mogelijk doordat de gebitsprothese uit een solide blok wordt geslepen. Andere gebitsprotheses worden in een gietvorm gedaan, waardoor ze minder compact zijn. De digitale AvaDent protheses worden daarnaast gecreëerd met bio-hygiënisch materiaal. Door dit materiaal krijg je minder pijnplekken in je mond.

Sterkere kwaliteit

De kunsthars die wordt gebruikt voor de gebitsprothese, is door de nieuwe technologieën ook sterker. Het voordeel hiervan is dat de prothese minder snel kapot gaat en de kans op toekomstige reparaties vele malen kleiner is dan bij andere gebitsprotheses.

Geen misselijk gevoel meer tijdens het happen

Het happen voor een gebitsprothese is vaak niet fijn. Bij de ouderwetse manier van happen loopt het materiaal tot in je keel, waardoor veel mensen misselijk worden bij het happen. Bij de digitale AvaDent prothese is deze traditionele manier van happen gelukkig geschiedenis, waardoor de kans dat je misselijk wordt tijdens het happen zeer klein tot nihil is.

Snellere behandeling

Door het gebruiken van de nieuwste technologieën, zijn er minder afspraken nodig. Het aanmeten en op maat maken van de digitale AvaDent prothese is in veel gevallen al na twee afspraken afgerond. Zo heb je sneller je gebitsprothese en hoef je ook minder vaak naar de tandprotheticus voor het krijgen van de prothese.

Verloren? Geen probleem!

Ben je de gebitsprothese verloren of is er iets mis? Binnen 3 dagen kunnen we een nieuwe AvaDent digitale prothese voor je maken. Dit komt doordat je tanden digitaal zijn vastgelegd in onze computers, waardoor het mogelijk is om direct een identieke gebitsprothese te produceren.

Gerelateerde berichten

Facings van composiet of porselein, wat is het verschil?

Er zijn een hoop verschillende factoren waardoor je schade aan je gebit kunt oplopen. Door bijvoorbeeld per ongeluk op iets hards te kauwen is het al...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden