Tandenbleken nu

Veelgestelde vragen over tandheelkundige anesthesie

Veelgestelde vragen over tandheelkundige anesthesie

Geplaatst op

Voor mensen met tandartsangst kan een angst of narcose tandarts hulp bieden. Een narcose tandarts is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met (extreme) angst. Deze tandarts neemt de tijd voor zijn patiënten om alle procedures duidelijk uit te leggen en stelt patiënten op hun gemak. Ook behandelt een narcose tandarts patiënten onder volledige narcose. Zo hoeven ze niets van de behandeling mee te maken en komen ze rustig bij in een uitslaapkamer.

Veel mensen maken zich zorgen over een tandheelkundige verdoving of narcose. Dit is niet zonder reden, het is namelijk niet iets dat je in je dagelijks leven gebruikt. Het is vooral een punt van zorg voor mensen die lijden aan lichte tot ernstige tandheelkundige angst. In dit artikel beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over anesthesie.

Welke soorten anesthesie zijn er?

Het eerste wat mensen willen weten is wat voor soort anesthesie ze hebben. Nou, er zijn drie soorten anesthesie. De eerste is lokale anesthesie; het is de taak om een bepaald gebied tijdelijk te verdoven. Veel mensen met tandheelkundige angst zouden willen weten hoe het hen kan helpen om met hun angsten om te gaan. Het antwoord daarop is dat lokale verdoving het gebied verdooft waar je een behandeling moet krijgen. Omdat je niet voelt wat er in je mond gebeurt, hoeft je niet bang te zijn voor de vreemde gewaarwordingen.

Andere vormen van anesthesie zijn inhalatieanesthesie of lachgas en volledige narcose. Lachgas zorgt ervoor dat je je ontspannen voelt, terwijl volledige narcose je helemaal verdooft. Deze behandelingen moeten worden toegediend door artsen met een speciale opleiding.

Hoe vaak gebruiken tandartsen verdoving?

Tandheelkundige ingrepen zijn meestal ongemakkelijk. Niemand vindt het fijn dat een vreemdeling in hun mond aan het werk is. Daarnaast is er bij de procedures vaak een bepaalde mate van pijn betrokken. Daarom is een plaatselijke verdoving gebruikelijk voor bijna alle procedures, zoals vullingen, extracties, herstel, reparatie en chirurgische ingrepen. Je zult niet te maken hebben met verdoving wanneer je naar de tandarts gaat voor een periodieke controle. Volledige verdoving wordt vaak door narcose tandartsen gebruikt voor (erg) angstige patiënten.

Waar wordt anesthesie geïnjecteerd?

Meestal injecteert de tandarts een plaatselijke verdoving in het tandvlees of in het gebied op de wang in de buurt daarvan. De anesthesie kan zelfs worden gebruikt om een overactieve kokhalsreflex aan te pakken. De narcose voor een volledige verdoving wordt vaak toegediend via een infuus in een arm.

Hoe zit het met de bijwerkingen?

Veel mensen maken zich zorgen over de bijwerkingen die ze zouden kunnen krijgen van anesthesie. In de meeste gevallen zijn er geen bijwerkingen op lange termijn, met andere woorden, ze zijn schaars. Het gevoel van verdoofdheid is echter tijdelijk en kan in een paar uur tijd verslijten. De meest voorkomende bijwerkingen zijn lichte kneuzingen, jeuk, pijn en zwelling van het gebied waar ze anesthesie toegediend hebben. Sommige mensen kunnen zich later zelfs licht duizelig en misselijk voelen.

Hopelijk heb je voldoende informatie over anesthesie en hoe het werkt. De volgende keer dat je tandarts je voorstelt om een procedure te ondergaan, kun je hier de inhoud raadplegen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden