Tandenbleken nu

Tandheelkundige implantaten: Hoe ze werken & waar zijn ze van gemaakt

Tandheelkundige implantaten: Hoe ze werken & waar zijn ze van gemaakt

Geplaatst op

Als je tandheelkundige implantaten overweegt, zijn er veel opties beschikbaar. Het is belangrijk om te weten dat sommige tandheelkundige implantaten beter zijn dan andere. Hier zijn een paar dingen die je moet weten.

Wat zijn tandheelkundige implantaten?

Tandheelkundige implantaten nemen de plaats in van ontbrekende tanden. Deze vervangingen bestaan uit drie delen:

  • Het tand-achtige deel van de tand: Het tandachtige deel van het implantaat, meestal gemaakt van keramisch materiaal, ontworpen om eruit te zien als een natuurlijke tand.
  • Connector: Soms ook wel een “abutment” genoemd, wordt de connector gebruikt om de tandachtige kroon van het implantaat aan de basis te bevestigen en is vaak zes- of achthoekig van vorm.
  • Basis: Een titanium schroef die versmelt met natuurlijk bot om een veilige, stabiele basis te verkrijgen.

Wat houdt het implantaatproces in?

Het tandheelkundige implantaatproces vereist een kaakchirurgische ingreep en wordt meestal uitgevoerd terwijl de patiënt verdoofd is. Tijdens de operatie boort de tandarts een klein gaatje in het kaakbot en schroeft de basis voorzichtig in het bot. Het tandvlees wordt dan over het implantaat geplaatst zodat het kan genezen. Nadat de basis van het implantaat voldoende is genezen, is een tweede operatie nodig om de connector in de bovenkant van het implantaat te plaatsen. Tot slot wordt de kroon op de connector geplaatst. Deze kroon wordt met een speciaal tandheelkundig cement en een kleine schroef aan de connector bevestigd.

Wat is het verschil tussen implantaatmaterialen?

Er zijn grote verschillen tussen implantaatmaterialen en hoewel je geen onderzoek hoeft te doen naar het merk, model en materiaal van tandheelkundige implantaten (zoals bij de aankoop van een auto), moet je volledig vertrouwen hebben in je implantoloog. Zorg er minimaal voor dat ze gecertificeerd zijn en goed op de hoogte zijn van de beschikbare implantaatmateriaalopties. Als je overweegt om implantaten aan te schaffen, zorg er dan voor dat je parodontoloog samenwerkt met fabrikanten die een goede staat van dienst hebben en dat zij de tijd en het onderzoek hebben geïnvesteerd in de producten die zij gebruiken om de hoogst mogelijke kwaliteitszorg te leveren.

Gerelateerde berichten

Facings van composiet of porselein, wat is het verschil?

Er zijn een hoop verschillende factoren waardoor je schade aan je gebit kunt oplopen. Door bijvoorbeeld per ongeluk op iets hards te kauwen is het al...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden