Tandenbleken nu

Mondhygiëne tips voor kinderen

Mondhygiëne tips voor kinderen

Geplaatst op

Kinderen hebben nog een melkgebit. Dit gebit heeft een grote invloed op de ontwikkeling van het blijvende gebit van je kind. Dit maakt het erg belangrijk om het gebit van kinderen goed te onderhouden en te verzorgen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we enkele tips om het gebit van je kind zo hygiënisch mogelijk te houden.

Gezonde voeding

Gezond eten en drinken is goed voor de mondhygiëne van kinderen. Snoep en frisdrank bevatten veel suiker en tasten daarmee het glazuur van de tanden aan. Naast het aantasten van het tandglazuur leiden suikers ook tot tandplak. We raden het daarom aan om deze ongezonde voeding te vervangen door fruit en knapperige groenten als extra maaltijd of tussendoortje.

Maximaal aantal voedingsmomenten

Te veel voedingsmomenten op een dag geven het gebit van je kind geen tijd om te herstellen. We raden het daarom aan om maximaal 6 of 7 keer per dag aan te houden als voedingsmomenten. Zo krijgt het glazuur tijd om te herstellen, iets dat de mondhygiëne van je kind ten goede komt.

Tandenpoetsen

Natuurlijk is het ook belangrijk om tweemaal per dag tanden te poetsen. We willen je meegeven om de volgende volgorde aan te houden bij het poetsen: binnenkant, buitenkant, onderkant, bovenkant. Ook is het van belang om de rand van het tandvlees mee te nemen, zodat je kind geen last krijgt van ontstoken tandvlees. Zorg ervoor dat je niet te snel na het eten de tanden van je kind gaat poetsen. Dit kan het tandglazuur van je kind namelijk aantasten. Wil je kind zijn of haar gebit toch schoon hebben na het eten? Spoelen met water kan natuurlijk altijd!

Nieuwe tandenborstel

Wanneer een tandenborstel vaak wordt gebruikt, gaan de haren na een tijdje scheef staan. Het is daarom van belang om na een maand of vier een nieuwe tandenborstel te gebruiken bij het tandenpoetsen met je kind. Na ziekte is het ook belangrijk om de borstel te vervangen, aangezien de haartjes van een tandenborstel de ideale plek zijn voor bacteriën.

Periodieke controle

Neem je kind mee naar de halfjaarlijkse controle. Zo went je kind aan de tandarts en weet je zeker dat het gebit van je kind regelmatig wordt gecheckt. Er is een tandarts in Amsterdam die gespecialiseerd is in kindertandheelkunde. Bekijk de website en voordelen van een kindertandarts voor jezelf en je kinderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden