Tandenbleken nu

Manieren om de pijn te verlichten na het plaatsen van implantaten

Manieren om de pijn te verlichten na het plaatsen van implantaten

Geplaatst op

Na een plaatsen van implantaten, bijvoorbeeld bij Implantaat Clinic, zijn er vaak voorkomende bijwerkingen zoals zwelling, met name gedurende de eerste twee tot drie dagen van herstel. Hoewel al deze effecten na ongeveer drie dagen na de operatie zouden moeten beginnen te verdwijnen, gebeurt dit niet bij iedereen. Hoewel de pijn voor de meeste patiënten gemakkelijk te beheersen is, is ieders herstel iets anders, en zullen bepaalde factoren de hoeveelheid pijn die iemand ervaart beïnvloeden.

Sommige implantaatprocedures zijn gewoonweg complexer, vanwege factoren zoals de locatie van het implantaat of de gezondheidsproblemen van de patiënt. Andere patiënten hebben mogelijk een bottransplantaat nodig gehad of laten hun implantaatchirurgie uitvoeren naast aanvullende procedures. In elk van deze scenario’s kan de pijn tijdens het herstel toenemen. Gelukkig kan een meerderheid van de patiënten gemakkelijk de pijn verlichten door de onderstaande tips te volgen.

Medicijnen

Pijnstillers zijn de meest effectieve en directe manier om postoperatieve ongemakken en pijn te verminderen. Voor sommige patiënten zijn pijnstillers zoals ibuprofen voldoende om de pijn onder controle te houden.

Gebruik een Ice Pack

Het gebruik van een koud kompres wordt over het algemeen aanbevolen als een manier om vroegtijdige zwelling en blauwe plekken te verminderen. Een koud kompres moet worden gebruikt binnen de eerste 48 uur na de operatie, met pauzes van 15 minuten: 15 minuten contact op het pijnlijke gebied, dan 15 minuten pauze. Tegen de derde dag moet er een merkbare afname van de zwelling zijn.

Zacht voedsel

Zachte voeding helpt de druk op je tandvlees en kaak te verlichten, zodat deze rond het implantaat kunnen genezen. Voedingsmiddelen zoals aardappelpuree, soep, yoghurt, eieren, vis, fruit in blik en havermout zijn allemaal goede opties. Het maakt niet uit wat je eet, vermijd het kauwen ervan met het implantaat zelf door de andere kant van je mond te gebruiken. Veel pijn en irritatie kan op deze manier worden voorkomen en zorgt voor een kortere totale hersteltijd.

Beperk de lichamelijke activiteit

Na thuiskomst kun je de rest van de dag ontspannen. Elke fysieke activiteit zal het genezingsproces verstoren, wat misschien resulteert in onnodige bloedingen en ongemak. Zelfs als je je goed voelt, is het slim om de eerste drie dagen rust te nemen.

 

Gerelateerde berichten

Facings van composiet of porselein, wat is het verschil?

Er zijn een hoop verschillende factoren waardoor je schade aan je gebit kunt oplopen. Door bijvoorbeeld per ongeluk op iets hards te kauwen is het al...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden