Tandenbleken nu

Is tanden bleken veilig?

Is tanden bleken veilig?

Geplaatst op

Tanden bleken wordt steeds goedkoper en over de hele wereld bleken mensen hun tanden omdat ze graag een witte tint willen, omdat ze dit gewoon een stuk frisser vinden ogen. Het is natuurlijk ook mode, je ziet het overal in bladen uit bijvoorbeeld Amerika die gaan over Hollywood films, et cetera. Natuurlijk kun je ook in Nederland je tanden laten bleken, bijvoorbeeld bij Tandarts Capelle aan den IJssel. Veel mensen willen wel graag weten of tanden bleken nu wel zo veilig is. Dat gaan we in deze blog met je doornemen. 

Tanden thuis bleken 

Je kunt via internet allerlei setjes kopen waarmee je tanden thuis kunt bleken. Het gaat om setjes die je bijvoorbeeld ’s nachts in moet doen en dan de hele nacht met een bitje in moet slapen, zodat de peroxide zijn blekende werk kan doen. 

Wij raden je af om thuis je tanden te bleken omdat je dus niet in eenn gecontroleerde omgeving zit waar de veiligheid gegarandeerd kan worden. We gaan niet zeggen dat tanden thuis bleken gevaarlijk is, maar het blijkt wel dat er vaker dingen mis kunnen gaan wanneer je zelf dingen doet die je eigenlijk normaal gesproken niet doet, bijvoorbeeld het bleken van je tanden.

Tanden bleken bij de tandarts 

Wanneer je kiest voor tanden bleken bij de tandarts, dan mag je ervan uitgaan dat dit op een veilige manier gebeurd en dat hij of zij weet wat er moet gebeuren om de tanden enkele tinten lichter te maken. Bij de tandarts gebeurt dit dus wel in een gecontroleerde omgeving en alles gaat ook een stuk sneller. Daarbij heeft de tandarts ook nog de beschikking over een speciale lamp die het bleken bevordert. 

Meestal is het bleken binnen een sessie voltooid. Het blijkt dat wanneer je je tanden laat bleken bij de tandarts, je minder snel last krijgt van bijvoorbeeld tandvleesproblemen tijdens het bleken. Dit wil met thuisbleken nog wel eens voorkomen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden