Tandenbleken nu

4 dingen die je moet weten over baby tandjes

4 dingen die je moet weten over baby tandjes

Geplaatst op

Baby tandjes spelen een belangrijke rol in het helpen van kinderen bij het ontwikkelen van een gezonde glimlach die met hen meegroeit. Hier zijn vijf belangrijke feiten over melktanden die ouders moeten weten om hun kinderen te helpen hun melktanden gezond en sterk te houden.

Baby tandjes kunnen te vroeg verloren gaan

Gewoonlijk begint het natuurlijke tandverlies rond de leeftijd van 6 jaar en eindigt rond de leeftijd van 12 jaar. Als jouw kind voor die tijd een tand verliest, plan dan een bezoek aan ons kantoor, zodat een tandarts, zoals iSmile Tandartspraktijk de juiste acties kan ondernemen voor de gezondheid van hun glimlach.

Baby tandglazuur is hard, maar kwetsbaar

Tandglazuur is de hardste stof in het menselijk lichaam, maar het wordt altijd voortdurend aangevallen door suiker, zuur en externe krachten. Je kunt helpen om het tandglazuur van jouw kind sterk te houden door hem/haar meer water te geven, wat helpt om de tanden schoon te spoelen van schadelijke bacteriën en zuren. Beperk bovendien de hoeveelheid suiker en suikerhoudende dranken in de voeding om het glazuur een pauze te geven. Zorg ervoor dat je twee keer per dag twee minuten lang poetsen en minstens één keer per dag flost.

Baby tandjes helpen bij het opzetten van een gezonde beet

Baby tanden spelen een cruciale rol bij het ontwikkelen van een gezonde en op elkaar afgestemde beet voor adolescenten en volwassenen. Als een melktand te vroeg verloren gaat, kan dit ertoe leiden dat de tanden op de dichtslibben, wat kan leiden tot problemen met de uitlijning van de tanden.

Baby tandjes hebben de juiste voeding nodig

De juiste voeding helpt jouw kind een gezonde glimlach te behouden. Probeer tijdens het doen van boodschappen meer groenten en fruit te kopen die rijk zijn aan voedingsstoffen en vezels. Voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte schrobben de tanden en houden ze schoon van voedselresten en schadelijke suiker. Door meer magnesium en calcium toe te voegen aan het dieet van jouw kind kan het tandglazuur worden versterkt en kunnen gaatjes worden voorkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden