Whitening Tandpasta Gebruiken Voor Wittere Tanden?

De meeste van ons hebben weleens een whitening tandpasta gebruikt om die stralende glimlach te krijgen die we zo graag willen hebben. Anderen vragen zich af waarom deze whitening tandpasta niet het beloofde werk heeft gedaan. Laten we eens gaan kijken waardoor dat komt.

Als eerste komt het door het verschil in de diepte van vlekken en de sterkte van het glazuur. Zelfs de dichtheid van de tand speelt een grote rol of het tanden bleken bij de tandarts wel het gewenste resultaat kan behalen. De meeste tandartsen gebruiken namelijk peroxide voor het bleken van de tanden, deze peroxide zal een chemische reactie in op uw tanden veroorzaken die tot diep in de tanden door kan dringen. Hierdoor kunnen dieper gelegen vlekken worden behandeld. De verkleuring zit dan aan de binnenkant van de tand – beschermd door het glazuur. Jaren lang eten en drinken breekt het glazuur af en hierdoor krijgen vlekken de kans zich niet alleen aan het oppervlak te hechten maar dus ook tot dieper in de tand.

De werking van een Whitening Tandpasta

Een whitening tandpasta kan effectief de vlekken aan het oppervlak van uw tanden verwijderen – echter kan je met dit soort whitening producten niet de binnenkant van de tand behandelen, de vlekken die zich dus achter het glazuur bevinden. Een whitening tandpasta bevat chemische stoffen of schuurmiddelen, deze dienen om het oppervlak van de tand schoon te maken. Er is dus altijd het risico dat je het glazuur beschadigd indien je vaak gebruik maakt van dit soort whitening producten. Sommige mensen moeten dus voor een sterker bleek middel gaan om het resultaat te krijgen dat ze graag willen hebben. Met behulp van bleekgel en mond bitjes is dit mogelijk.

Whitening Tandpasta

Whitening Tandpasta

Het is echter wel afhankelijk voor hoelang je het product gebruikt, dit zal vaak geen probleem zijn aangezien je het bitje voor langere tijd (bijvoorbeeld tijdens het slapen) in de mond draagt. Dit geeft de peroxide en andere ingrediënten de kans om dieper in de tand door te dringen. Een whitening tandpasta kan echter nog steeds één van de gemakkelijkste manieren zijn om een goed resultaat te krijgen. Uiteindelijk met als om uw tanden wit te houden na het doorlopen van een tanden bleken ingreep. Het voordeel van het gebruik van een whitening tandpasta is dat het vaak verrijkt is met fluoride, deze stof zorgt ervoor dat uw tanden worden versterkt alsmede dat het helpt met tegengaan van gevoelige tanden als gevolg van het bleekproces. Gevoeligheid van de tanden kan voor sommige een probleem zijn.

Een ding waar een whitening tandpasta zeker goed voor is, is om de kleur van je tanden te behouden voor een langere periode na het tanden bleken door een tandarts of na het gebruik van een thuis whitening kit die niet alleen het oppervlak van je tanden reinigt.

Resource:
wikipedia over whitening tandpasta