Werkt Tanden Bleken Altijd?

Bij het bleken van je tanden kan er gekozen worden voor verschillende tanden bleken methoden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je tanden te laten bleken bij de tandarts of je kiest ervoor om het thuis te doen. Afhankelijk van de keuze kan de ingreep leiden tot aanzienlijke verbetering van de witheid van je tanden.

Het succes van witte tanden hangt o.a. af van de natuurlijke kleur van de tanden. Sommige personen hebben immers last van een donkere of geelachtige verkleuring. Als al je tanden dezelfde tint hebben dan is dat de werkelijke kleur van de tanden. Daarom is het goed voordat je je tanden bleekt altijd te overleggen met de tandarts.

Risico’s Tanden Bleken

Werkt Tanden Bleken Altijd?

Tanden Bleken

Het tanden bleken kan gepaard gaan met enige risico’s, zelfs als het bleken van de tanden zichtbare resultaten op kan leveren. Zo kan het bleken zorgen voor een tijdelijke gevoeligheid veroorzaakt door zaken zoals druk, temperatuur of het aanraken van de tanden. Meestal wordt dit wittere tanden effect het sterkst waargenomen indien met heeft gekozen voor een behandeling bij de tandarts. Deze procedure kent immers een hogere concentratie van blekende stoffen.

Geïrriteerd tandvlees kan een ander neveneffect zijn van een tanden bleken behandeling met peroxide. Deze irritaties duren meestal maar een paar dagen. Aan de andere kant brengt het bleken bij de tandarts wel het effect dat je tanden ook echt witter worden en het brengt dus de beste resultaten met zich mee. Geen enkele andere methode bereikt sneller het effect met vergelijkbare resultaten. Bovendien is deze methode het veiligst van alle tanden bleken methodes.

Professionele whitening is zowel geschikt voor het verwijderen van vlekken die ontstaan door het ouder worden, het gebruik van medicijnen, antibiotica, blootstelling aan fluoride stoffen of zelfs een trauma.

In het geval van gevoelig tandvlees zal de tandarts vaak adviseren om een milder bleekmiddel te gebruiken bij het tanden bleken. Dit soort bleek gels bevatten carbamide peroxide – een stof minder krachtig als waterstofperoxide. Carbamide peroxide komt daarom voor in de meeste thuis bleek producten aangezien deze minder sterk zijn dan de door de tandarts gebruikte bleek middelen. Deze thuis bleek producten komen in de vorm van strips, bitjes, whitening tandpasta’s en nog vele andere soorten. Zoals al eerder aangegeven zijn deze dus minder effectief en hierdoor zal niet altijd het gewenste effect van bleken worden berijkt.

Over het algemeen kan worden gesteld dat tanden bleken altijd wel werkt maar wel in meer of mindere mate afhankelijk van het gebruikte product. Het meest effectieve resultaat voor wittere tanden zal daarom altijd bij de tandarts worden behaald.