Wanneer Kan je Beter Niet je Tanden Bleken!?

Een van de eerste dingen waar mensen opletten bij een ontmoeting is de ander z’n mond en glimlach.

Voor een goede eerste indruk is het dus belangrijk dat je voorzien bent van een mooie heldere witte glimlach.

Helaas is het bijhouden van deze perfect smile niet de meest makkelijke taak, vooral voor mensen die veel koffie drinken of sigaretten roken.

Hoewel tanden bleken dan de beste optie lijkt, zijn toch een aantal situaties waarin u het zelf tanden bleken moet vermijden.

Vermijd Tanden Bleken Bij:

De eerste situatie wanneer u uw tanden beter niet kunt bleken is als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Door het tanden bleken kunt u schadelijke toxines binnen krijgen. Ookal zijn deze niet schadelijk voor een volwassene, deze stoffen kunnen levensgevaarlijk zijn voor uw baby. Als u toch graag je tanden witter wilt hebben is het het beste om te wachten tot na de bevalling of na het stoppen van de borstvoeding. U kunt ook denken aan een whitening tandpasta, deze bevatten deze schadelijke stoffen namelijk niet

Tanden Bleken

Tanden Bleken

Een andere situatie wanneer tanden bleken beter vermeden kan worden is wanneer je jong bent. Als je namelijk jonger bent dan de leeftijd van 16 dan is je tandvlees en glazuur zich nog volledig aan het ontwikkelen. Door op deze leeftijd al te beginnen met tanden bleken loopt men het risico het tandvlees te beschadigen en het glazuur aan te te tasten. Ookal heeft u daar misschien dan nog geen last van in het begin, in de toekomst zal dit bijna zeker leiden tot gebitsproblemen.

Een derde situatie waarin het tanden bleken beter niet gedaan kan worden is indien je erg donkere vlekken op je tanden hebt. Als je namelijk vlekken op je tanden hebt die zwart of bruin zijn dan kan het zijn dat na het bleken van de tanden deze vlekken extra opvallen. Dit komt doordat het gelige wel witter is geworden maar de donkere vlekken niet. Tanden bleken kan daarom het beste worden gedaan bij een geelachtige kleur van de tanden.

De vierde situatie waarin u het bleken van uw tanden moet vermijden is als u al eerder problemen heeft gehad met uw tandvlees of glazuur. Als uw tanden namelijk al gevoelig zijn doordat er maar een dun laagjes glazuur op zit dan kan het probleem door het bleken verergerd worden. Dit kan leiden tot een extreme mate van pijn en verergerd in uw geval alleen nog maar meer de situatie.

Wanneer uw tanden zijn voorzien van stiften of kronen dan kunnen deze simpelweg niet gebleekt worden met een pasta, gel of bleekmiddel. Uw tandarts zal u daarom adviseren niet te kiezen voor een whitening tandpasta of een bleek product. Dit omdat de kronen en stiften niet witter zullen worden en hierdoor de andere tanden juist extra opvallen.

Het is daarom altijd een goed idee om uw tandarts te raadplegen bij het tanden bleken – indien uw een tanden bleek setje thuis gebruikt, leest u dan altijd eerst de instructie en volg ten alle tijden de aanwijzingen op!