Waarom krijg je van Koffie Gele Tanden?

Dit is een veel voorkomende vraag bij mensen die last hebben van verkleurde of gele tanden. Waarom veroorzaakt koffie verkleuring op mijn tanden? En wat kan ik doen om weer witte tanden te krijgen als deze verkleurd zijn door o.a. koffie?

De reden dat koffie leidt tot tand verkleuring en gele tanden is het gevolg van het ontwerp van het glazuur in de menselijke tand. Glazuur is de een soort coating (laagje) op je tanden en is voorzien van microscopisch kleine gaatjes. Na verloop van tijd gaat voedsel, dranken, en andere zaken zich vast zetten in deze kleine gaatjes. Hierdoor lijkt het of u gele tanden hebt gekregen of anderszins een gekleurde waas over de tanden.

U kunt gebruik maken van tand whitening producten of tanden bleken technieken om de gevolgen van jaren koffie drinken ongedaan te maken. Er zijn echter geen garanties dat het bleken van uw tanden met deze methodes zullen werken. Hoewel veel van de moderne methoden met bleekwater en professionele whitening ruimschoots bewezen zijn en zeer effectief hun werk doen.

Gele Tanden Voorkomen

Gele Tanden van Koffie

Koffie en Gele Tanden

Om tand vlekken en gele tanden te voorkomen kunt u bijvoorbeeld drinken met een rietje, dit helpt vooral met dranken zoals koffie, thee en andere koolzuurhoudende of cafeïnehoudende dranken. Dit zijn de producten die vooral de vlekken en schade veroorzaken aan uw tanden. Koffie en thee zijn berucht om tand verkleuring en gele tanden. Ze doen deze reputatie na jaren nog steeds veel eer aan. Andere koolzuurhoudende en cafeïnehoudende dranken tasten het glazuur van de tanden zeer snel aan wat leidt tot een vergeeld of een vervaagd uiterlijk.

De beste methode voor het tegen gaan van gele tanden is echter preventie. Er zijn een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om tand verkleuring en gele tanden te voorkomen. De eerste is om uw tanden direct na het eten te poetsen. Voedsel is namelijk een van de belangrijkste dingen die vlekken veroorzaak en het glazuur erodeert. Hoe langer het op de tanden zit, des te meer schade zal het aanrichten en des te moeilijker het zal zijn om weer wittere tanden te krijgen d.m.v. bleachen of bleken. Poets uw tanden daarom het liefst elke maaltijd, bij voorkeur met een whitening tandpasta. Een goede vuistregel is dat als het voedsel vlekken geeft op het tapijt, dan zal het vlekken veroorzaken op uw tanden. Hierdoor krijgen koffie vlekken dus ook minder kans aangezien u vaker op een dag uw tanden poetst.

Naast goed poetsen met een whitening tandpaste is het bleken van tanden is erg populair geworden de laatste jaren. Indien u dus gele tanden of verkleurde tanden heeft dan zijn er gelukkig veel tand whitening producten op de markt of tanden bleken opties verkrijgbaar om verkleurde tanden terug te laten keren naar hun oorspronkelijke kleur.

Referentie:
gele tanden op infonu.nl