Welkom op Tanden Bleken Nu

Een stralende glimlach met mooie witte tanden? Een veel voorkomend verschijnsel waar meer en meer mensen op letten bij een eerste kennismaking.
Een van de kenmerken daarvan is de populariteit van tanden bleek producten het laatste jaar. Dit komt mede door de lage kosten, resultaten bij vrienden en familie en de vergrote veiligheid ten opzichte van vroeger..

Alleen al voor dit jaar wordt er geschat dat er wereldwijd meer dan 2 miljard euro wordt uitgegeven aan dit soort tanden bleek en whitening producten en in de toekomst zal dit nog alleen maar meer worden.

Beroemdheden besteden duizenden euro’s om de perfecte lach, met behulp van cosmetische tandheelkunde te creëren. De laatste jaren zie je dit dus ook steeds meer terug onder de normale bevolking, het lijkt bijna noodzaak om een prachtige witte glimlach te hebben. Dit komt voornamelijk doordat het tanden bleken veel toegankelijk is geworden doordat tanden bleek setjes tegenwoordig al bij de drogisterij worden verkocht. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel verschillende soorten whitening tandpasta’s, bleek gels of whitening strips verkrijgbaar. Maar voordat we daar op ingaan, wat is nu eigenlijk tanden bleken?

Tanden Bleken

Tanden Bleken

De meeste mensen hebben tegenwoordig van zichzelf geen verblindend witte tanden meer. Dit komt mede doordat een tand een natuurlijk licht gele tint over zich heeft. Daarnaast hebben je tanden dagelijks te lijden door het eten, drinken en roken wat we doen. Mensen die veel frisdrank, koffie en thee drinken of regelmatig roken hebben over het algemeen meer verkleurde tanden, dit omdat deze producten een gele/bruine verkleuring veroorzaakt door de loop der jaren. Deze verkleuringen kunnen verwijderd worden met tanden bleken producten.

Tanden bleken is een persoonlijke aangelegenheid. Niemand verplicht je immers om het te doen. De meeste mensen die hun tanden laten bleken, doen dit omdat ze zich er beter bij voelen. Je moet dus altijd zelf beslissen of je je tanden wilt laten bleken of niet. Dat gezegd te hebben, laten we eens gaan kijken naar de verschillende manieren om tanden witter te maken:

Tanden Bleken Methodes

Zo kunt u wittere tanden krijgen door middel van tanden bleken met een laser, thuis je tanden bleken, het gebruik van tand bleek strips, whitening gels en tandpasta’s of je kunt je tanden laten bleken bij een speciale kliniek. Dit zijn de meeste populaire whitening methodes die gebruikt worden bij het bleken van je tanden.

Op tanden bleken nu zullen al deze methodes worden behandeld. Maar ook zullen we vragen behandelen zoals “Moet tanden bleken begeleid worden door een tandarts, of kan ik het zelf doen?”, “Is het duur om je tanden witter te maken?”, “Werkt het bleken van je tanden altijd?”, “Wat zijn de oorzaken van gele tanden?”, “Hoe kan je gele tanden voorkomen” en “Wanneer kan je beter niet je tanden bleken laten”. Neem vooral de tijd en wees voorzichtig als u een methode gaat zoeken bij het tanden bleken die bij u past.

Er gaan nog altijd veel verhalen uit grootmoeders tijd de rondte over tanden bleken – zo zouden aardbeien vlekken verwijderen en kan het eten van veel wortelen en broccoli zou ook helpen bij het witte tanden. Ook hoor je nog weleens dat poetsen met natriumbicarbonaat (zuiveringszout) gemengd met water vlekken verwijdert of het spoelen en borstelen met citroen sap.

Deze methodes kunnen gevaarlijk zijn voor de mond en voor het lichaam, wees dus voorzichtig bij het toepassen van dit soort witte tanden tips. Citroensap kan zelfs, bij veelvuldig gebruik, zorgen voor verval van het glazuur op je tanden, en juist glazuur is het belangrijkste om gaatjes te voorkomen. Peroxide kan zelfs gevaarlijk zijn als er teveel van wordt gebruikt. Wees dus voorzichtig als u één van deze “huismiddeltjes” probeert bij het tanden bleken. Wij raden het u in ieder geval af, tanden bleken of het witten van de tanden hoeft namelijk niet iets te zijn waarvoor u diep in uw buidel moet tasten.

Er zijn ook tal van drogisterij producten voor het bleken van uw tanden. Veel soorten tandpasta bevatten natriumbicarbonaat (zuiveringszout), hiervan wordt gezegd dat het helpt bij het bleken van uw tanden samen met de andere ingrediënten in de whitening tandpasta’s. Echter zijn veel mensen niet tevreden of voldaan wanneer er gebruik is gemaak van deze tandpasta’s, hierdoor kopen ze vaak een duurdere gel of whitening strips. Deze dienen vaak 1-2 weken te worden gebruikt alvorens er resultaat is te zien. Echter zijn de tanden na zon kuur slechts 1 a 2 tinten witter en nog verre van het gewenste resultaat. Deze methodes kunnen meerdere keren worden herhaald zodat uiteindelijk het gewenste tanden bleken resultaat wordt behaald. Vaak ben je dan we enkele maanden verder.

Een van de nieuwere methodes die veel gebruikt wordt is het bleken met behulp van een whitening ampul. Deze zijn klein en daardoor makkelijk mee te nemen. De ampul breek je in twee en de vloeistof die erin zit wrijf je over je tanden. Door dit gemak is het een populair tanden bleken alternatief.

Wil je echter toch gegarandeerd resultaat dan adviseren wij om contact op te nemen met uw tandarts. Tandartsen beschikken vaak over de nieuwste producten zoals lasers, uv-lampen en andere producten. Het kan een beetje duurder zijn uw tanden te bleken bij de tandarts maar je hebt hierdoor dan ook veel sneller en langduriger resultaat.

Hopelijk hebben we je eerste vraag over tanden witten beantwoord, eigenlijk is het niks anders als het verwijderen van vlekken op je tanden zodat je weer een mooie witte stralende glimlach hebt. Er zijn al producten vanaf een paar euro op de markt waarmee je wittere tanden krijgt. Als alternatief op het thuis tanden bleken of bij de tandarts zijn er nog een aantal goedkope alternatieven die tevens gezond zijn voor je gehele mond. Hierover kun je later meer lezen op tanden bleken nu.