Tanden Bleken Prijzen en Kosten

Tanden bleken is de laatste jaren een routine ingreep geworden binnen de tandheelkunde. De kosten van tanden bleken zijn steeds verder gedaald en voor tussen de € 100 en € 300, afhankelijk van de gekozen methode, kunt u verwachten klaar te zijn.

De prijs van tanden bleken hangt dus af van het feit voor welke methode u kiest en op welke manier de bleking wordt uitgevoerd, daarnaast bepaald de duur van de behandeling en het aantal behandelingen die u nodig heeft om uw tanden witter te maken de prijs.

Als u deze prijs toch erg hoog vindt, dan zijn er natuurlijk meerdere opties om wittere tanden te krijgen of je tanden te laten bleken. U kunt hierbij denken aan één van de vele tanden bleken en whitening producten beschikbaar op internet of bij een drogisterij. De kosten van deze whitening producten begin al vanaf ongeveer € 10 per setje. Een voorbeeld van een thuis whitening product zijn de Crest Whitening strips of de Idol White whitening pen.

Whitening en Tanden Bleken Opties

Tanden Bleken

Tanden Bleken

Daarnaast kunt u gebruik maken van Whitening tandpasta’s. Let er wel op dat deze tandpasta’s alleen vlekken verwijderen van het oppervlak en dat het wel een aantal maanden duurt voordat je echt resultaat ziet. De reden hiervoor is dat de gele tint niet op het oppervlak ligt, maar meer in het pigment van de tand. Als u daadwerkelijk wittere tanden wilt hebben zult u moeten denken aan een waterstof peroxide whitening kit.

Toch blijft één van de meest populaire methodes voor het tanden bleken vanuit huis het gebruik van whitening strips, deze zijn immers heel makkelijk te gebruiken en zijn binnen notime aangebracht. Nog een andere methode die u kunt gebruiken is een whitening bitje met bleek gel, dit blijft toch wel een van de meest effectieve methodes voor het bleken van uw tanden vanuit huis.

Er zijn veel tand whitening producten en kitjes die beweren dat zij binnen enkele dagen uw tanden witter en glanzender kunnen krijgen. Echter het probleem met de thuis bleek setjes is dat deze in het algemeen een lage concentratie waterstof peroxide bevatten t.o.v. de whitening producten gebruikt bij het tanden bleken bij de tandarts. Dit betekend dat je deze producten toch vaak voor langere tijd moet gebruiken om een zichtbaar resultaat te krijgen met tanden bleken en dat vergelijkbaar is met het resultaat bij de tandarts.

Houdt in gedachten dat het bleken van uw tanden in bijna geen enkel geval wordt gedekt door uw verzekering. Lees daarom ook altijd goed uw tandarts verzekering na als u ervan uitgaat dat het wordt vergoed. Uiteindelijk blijft u de beslissing houden om voor een professionele whitening te gaan of dat u het vanuit huis wilt proberen. We zouden bijna vergeten te zeggen dat we nog een andere optie hebben – namelijk uw tanden helemaal niet bleken. Echter zijn de tanden bleken kosten de laatste jaren fors gedaald voor het thuis gebruik dus voor de prijs hoeft u het dus niet te laten.