Natuurlijk Tanden Bleken met Appelzuur en Zuiveringszout

Als het gaat om tanden witter maken dan kan dit ook op een natuurlijke manier worden gedaan. Dit wil zeggen dat je zonder aanschaf van commerciële whitening producten, tanden bleken sets of door het ondergaan van een tandarts behandeling toch mooie witte tanden kunt krijgen. Alles wat je nodig hebt voor natuurlijk tanden bleken is een mooie rijpe aardbei en een halve theelepel baking soda (zuiveringszout).

Wanneer u de aardbei met het zuiveringszout mixt krijg je een zeer effectief tanden bleek middel waarmee je dus wittere tanden kunt krijgen. Je zal je waarschijnlijk afvragen waarom er gebruik gemaakt wordt van een aardbei? Aardbeien bevatten appelzuur, dit appelzuur zal fungeren als een tanden bleek middel voor het verwijderen van vlekken op het oppervlak van de tand.

Natuurlijk Tanden Bleken

Natuurlijk Tanden Bleken

Deze vlekken zijn meestal veroorzaakt door verschillende voedingsmiddelen en dranken zoals rode wijn, thee, koffie, frisdrank, sigaretten en bessen soorten. Deze zelfgemaakte whitening oplossing is zeer goedkoop, gemakkelijk te maken en toch nog steeds heel effectief voor je tanden witter maken. We zullen nu verder toelichten hoe je dit middel voorbereid en hoe je hiermee natuurlijk tanden bleken kunt.

Zoals we reeds eerder hebben vermeld hebben we een rijpe aardbei en een halve theelepel zuiveringszout nodig. Om de oplossing te maken doen we de aardbei in een bakje en maken deze helemaal tot pulp. Hier doen we dan het zuiveringszout doorheen en mixen dit goed tot het een egale structuur heeft. Dit mixen gaat het beste met een gebaksvorkje of theelepeltje.

Nadat de mix klaar is verspreiden wij het gelijkmatig over onze tanden en laten het 3-4 minuten intrekken. Poets daarna de tanden grondig met gewone tandpasta en floss de tanden na het poetsen. Spoel vervolgens enkele malen goed na zodat de whitening mix is verwijderd.

Andere Manieren van Natuurlijk Tanden Bleken

In plaats van een aardbei kan je ook gebruik maken van andere vruchten die appelzuur bevatten. Het gebruik van aardbeien wordt echter wel aanbevolen vanwege de hoge concentratie appelzuur.

De beste manier om uw tanden gezond te houden is door het eten van veel fruit en groenten, deze helpen immers op een natuurlijke manier met het reinigen en witten van tanden. Goede voorbeelden van andere soorten fruit met appelzuur zijn appels en wortelen.

Als waarschuwing bij bovenstaande methode zeggen we dat ook hierbij overdaad schaadt. Gebruik deze witte tanden tips dus niet te vaak. Als richtlijn willen we aangeven maximaal 2x per maand. Dit omdat vaak gebruik van deze middelen voor het natuurlijk tanden bleken het glazuur kan aantasten waardoor de kans op gevoelige tanden en gaatjes kan toenemen.

Meer weten over natuurlijk tanden bleken?
engelse pagina over natuurlijk tanden bleken