Hoe Veilig is Tanden Bleken?

Tanden bleken is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire methodes voor het verbeteren van je fysieke uiterlijk. Het is gemakkelijk te achterhalen waarom mensen dit doen, het eerste waar mensen op letten bij een ontmoeting is iemands glimlach in verhouding met hun algehele uitstraling.

Veiligeheid Tanden Bleken

Veilig Tanden Bleken

Veilig Tanden Bleken

Met allerlei verschillende tanden bleek producten op de markt vragen veel mensen zich af hoe veilig is tanden bleken nu eigenlijk is. In het verleden maakten tand whitening producten nog weleens gebruik van schurende of bijtende materialen om letterlijk de vlekken van de tanden af te schrapen. Deze procedure is schadelijk voor het gebit aangezien zowel het glazuur als de vlekken van de tanden worden verwijderd.

Gelukkig is de technologie achter het tanden bleken sterk verbeterd tot het punt dat bijna alle commercieel verkrijgbare tand whitening producten volkomen veilig zijn, indien ze correct worden toegepast! Deze producten worden doorgaans gebruikt voor een periode van 2 weken. De meeste tanden bleek producten maken gebruik van de bleekmiddelen waterstofperoxide of carbamideperoxide. Het tanden bleken werkt doordat het glazuur gebleekt wordt waardoor de vlekken worden verwijderd uit het bovenste laagje op de tanden van de gebruiker.

Sommige studies tonen aan dat tanden bleken met behulp van peroxide kleine gaatjes veroorzaakt aan het oppervlak van de tand, hierdoor krijgt tandbederf een kans omdat het glazuur niet overal meer even sterk is. Het wordt daarom aanbevolen dat indien je tanden erg gevoelig zijn, tijdens het tanden bleken, om te stoppen met het product en een tandarts te raadplegen.

Er zijn ook veilige tanden bleek oplossingen, deze worden uitgevoerd door de tandarts in plaats van door de gebruiker thuis. In deze gevallen zal de tandarts het tandvlees en het zachte weefsel van mond beschermen en het bleekmiddel direct toe passen op de te behandelen tanden. In sommige methodes worden lasers gebruikt voor het activeren en het versterken van het effect van de gel op de tanden. Doordat een tandarts deze procedures uitvoerd wordt dit beschouwd als zeer veilig.

In bijna alle gevallen is het dus sterk aan te bevelen dat je eerst een tandarts raadpleegt voordat je je tanden witter wilt maken. De tandarts kan een grondige gebitsreiniging doen en kan je raadplegen over eventuele complicaties die je bij het tanden bleken kan ondervinden. De tandarts heeft altijd tot doel dat het bleken van je tanden veilig gebeurt en bovenal zonder risico’s. Ondanks deze waarschuwingen zijn de meeste deskundigen op het gebied van tanden bleken het erover eens dat het bleachen van tanden een veilige procedure is en dat het in de meeste gevallen een vergaand effect heeft op de uitstraling van de persoon die nu mooie witte tanden heeft.

Meer weten over tanden bleken?
bezoek tanden bleken op wikipedia